Apple kondigt voor het eerst twee smarpthones aan

iPhone 5s op elkaar

Sinds de lancering van de allereerste iPhone op 9 januari 2007 zijn we gewend om ieder jaar een nieuwe versie van het toestel te mogen verwelkomen. Dit jaar worden de echte Apple fans echter verwend met de aankondiging van twee nieuwe toestellen! De iPhone 5s en de iPhone 5c zijn op dinsdag 10 september 2013 door Tim Cook in Californië gepresenteerd.

Al ruim voor de lancering werd duidelijk dat Apple niet alleen een geoptimaliseerde versie van de iPhone 5 zou presenteren, maar er ook een “goedkope” variant op de markt zou gaan komen. Dit is uiteindelijk de iPhone 5c geworden, maar met een vanaf prijs van € 599,- is hij niet echt goedkoop te noemen.

De iPhone 5s is dus het nieuwe topstuk van Apple. Dat is terug te zien aan de hardware specificaties en de vernieuwde software. Zo is hij sneller dan zijn voorganger, is de rekenkracht vooruit gegaan en is de digitale camera zowel aan de voor als achterzijde geoptimaliseerd. Het display en de omvang is echter precies hetzelfde gebleven als bij zijn voorganger.

iPhone 5s vingerprintWat wel erg in het oog springt is de vingerafdrukscanner die Apple in de homebutton van de iPhone 5s heeft verwerkt. Hiermee is je nieuwe smartphone een stuk beter beveiligd. Zo kun je hem met je persoonlijke vingerafdruk unlocken. Uiteraard kun je ook andere personen toegang geven tot je toestel.

Helaas voor Apple is er direct na de lancering ook wel wat kritiek geuit op deze scanner. Het zou namelijk helemaal niet zo vooruitstrevend zijn als sommige van ons misschien denken. Zo Twitterde iemand al dat zijn oude Dell laptop uit 2007 al een vingerafdrukscanner heeft.

De iPhone 5c is dus niet een super goedkope smartphone, maar moet wel de concurrentie aangaan in het midden segment. Zo is de HTC One mini bijvoorbeeld een geduchte concurrent. Deze heeft echter wel degelijk wat betere specificaties. Het toestel heeft ook wat mindere specificaties dan de iPhone 5s, maar is wel in tal van kleuren beschikbaar en is voor een midrange toestel prima te noemen. Zo heeft hij natuurlijk het 4 inch grote Retina display en beschikt hij over een 8.0 megapixels tellende digitale camera.

iPhone 5c kleuren

Apple heeft dit jaar dus niet zo zeer voor diepgang gekozen, maar wil met beide toestellen een bredere doelgroep aanspreken. Ik ben erg benieuwd waar deze smartphones Apple gaan brengen in 2014, maar ben ook zeker benieuwd of er toch nog een iPhone met een groter display gaat komen in de toekomst.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws door Wesley.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>