‘HTC heerst met Windows Mobile’

De volledige resultaten voor 2008 van HTC zijn bekend gemaakt en hier komen een aantal interessante feiten uit. Erg opvallend is dat HTC ruim de helft van de Windows Mobile-markt in bezit had in 2008.  Iets wat voor Microsoft misschien wel heel vervelend is, omdat ook HTC steeds meer overstapt naar Android en Microsoft zo dus een groot deel van zijn afzet verliest. Positief nieuws voor HTC is daarbij dat zij van alle toestelproducenten de crisis het beste doorkomen.

De omzet van HTC is in 2008 bijna 30% gestegen. In totaal zette HTC hiermee een slordige 4,5 miljard dollar om, wat bijna 30 procent meer is dan in 2007. De winst van HTC was ook niet verkeerd. De winst van HTC was namelijk een totaalbedrag van $931 miljoen.

Dit was deels te danken aan de grote winst die HTC per verkocht apparaat behaalt als gevolg van de hoge prijs van de toestellen. De grootste factor in de hoge omzet van HTC was de HTC Touch Diamond, die meer dan 2 miljoen keer verkocht werd in 2008 en nog steeds goed verkoopt. De HTC Touch Diamond, die dit jaar zijn opvolger krijgt in de vorm van de HTC Touch Diamond 2, zorgde zelfs voor eenzesde van het totaal aantal verkochte telefoons, dat op 12,03 miljoen lag. Iets meer dan één miljoen daarvan was uitgerust met Google Android, wat 11 miljoen Windows Mobile-toestellen overlaat. Aangezien de totale markt voor deze toestellen rond de 20 miljoen apparaten lag in 2008, heeft HTC dus meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in handen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws door admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>