Nokia klaagt HTC aan vanwege schending batterij-patent

htc-nokia-duitsland

Foss Patents meldt dat Nokia in Duitsland een rechtszaak tegen verschillende bedrijven aan kan spannen vanwege het schenden van patenten. HTC is een van die bedrijven, de De Taiwanese GSM fabrikant zou gebruik maken van batterij technologie├źn waarop Nokia patent heeft.

Specifiek gaat het om de Qualcomm chips die HTC in haar smartphones gebruikt. Vorig jaar mei verklaarde Nokia al zich harder op te stellen om haar intellectuele eigendommen te beschermen en nu heeft een rechter gezegd dat een zaak tegen HTC mogelijk is.

Nokia heeft inmiddels op het nieuws gereageerd en zegt dat het inmiddels 30 patenten inzet tegen HTC in Amerika, Engeland en Duitsland. De zaak in de Verenigde Staten gaat over ongeveer 2 maanden van start.

Ook HTC heeft een reactie gegeven en zegt dat het geen last zal ondervinden van de rechtszaak in Duitsland. Nieuwe telefoons als de HTC One maken geen gebruik van de desbetreffende technologie en blijven dus zeker buiten schot.
htc-nokia-duitsland

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws door Piet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>