HTC Legend

HTC Legend

HTC LegendDe HTC Legend is in maart 2010 gelanceerd door HTC en draait op Google Android 2.1 met HTC Sense.  Het toestel beschikt over een 600MHz MSM7227 processor en WVGA display (dit kennen we van de HTC HD en de HTC HD2). Er zijn geruchten dat de HTC Legend een nieuwe versie van HTC People en HTC Footprints gaat krijgen. Op deze pagina lees je een complete HTC Legend review. Je kunt ook HTC Legend aanbiedingen en specificaties vinden. De eerste kiekjes die zijn opgedoken in Nederland en de officiële persfoto’s vind je terug in deze HTC Legend review.

HTC Legend Look & Feel

De HTC Legend lijkt op het eerste gezicht een beetje op de HTC Hero. Grote verschil is dat de Legend een aluminium frame heeft. Ondanks de klachten die HTC ontvangen heeft over de kin van de HTC Hero heeft ook de Legend een “kin”, maar de grootste knik is eruit gehaald. De HTC Legend heeft een zeer strak design en oogt chique. De clickable optische muis op de HTC Legend dient als de meer gangbare trackball.

HTC Legend aanbieding

De HTC Legend is inmiddels bij meerdere webshops te bestellen. Hieronder een overzicht van de beste aanbiedingen met de HTC Legend.


De HTC Legend met abonnement bestellen is populair bij de meeste consumenten, echter is het ook zeer voordelig om de HTC Legend als los toestel aan te schaffen. Een HTC Legend (los toestel) is geen goedkope telefoon, maar met een sim- only abonnement ben je wel goedkoper uit.

HTC Legend en Google Android 2.1

Zoals gezegd beschikt de HTC Legend net als zijn voorganger (HTC Hero) over GOogle Android. Natuurlijk is het toestel voorzien van de nieuwste versie van besturingssysteem, namelijk versie 2.1. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de HTC Legend een aantal verbetering. De oorzaak hiervan is natuurlijk de nieuwste versie van Android en HTC Sense. Grootste verbeterpunt heeft te maken met synchronisatie. Waar je voorheen alleen je mail en contacten kon synchroniseren, kun je nu ook je kalender en agendapunten koppelen. Daarnaast beschikt de HTC Legend over de laaste versie van de Android Market, zodat je de nieuwste applicaties direct op je toestel kunt downloaden. Google heeft inmiddels Google Android 2.2 Froyo gelanceerd. HTC heeft bevestigd dat de HTC Legend dit nieuwe besturingssysteem van Google zal gaan krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer de update voor de HTC Legend plaats zal vinden.

Op het onderstaande filmpje kun je de HTC Legend van dichterbij bekijken. Zo zie je hoe Google Android 2.1 eruit ziet op het toestel!

HTC Legend Multimedia

De HTC Legend beschikt over een 3.2 inch touschscreen, waarop prima naar video’s en foto’s gekeken kan worden. Daarnaast heeft de HTC Legend een ingebouwe GPS antenne om te kunnen navigeren met bijvoorbeeld TomTom Mobile.

Camera

De HTC Legend beschikt over een  5.0 Megapixel camera die voorzien is van een LED Flash flitser, waardoor fotograferen met de HTC Legend in het donker ook prima kan. Hieronder de verdere specificaties van de camera:

 • 5 megapixel kleuren camera
 • Auto focus en flash
 • Widescreen foto opname
 • Geotagging

HTC Legend Snufjes

De HTC Legend zit vol met onverwachte knoppen en trucjes. Het volume  daalt wanneer de telefoon overgaat, zodra je het toestel oppakt. Dit is mogelijk dankzij de nabijheidssensor die een signaal doorgeeft aan de HTC Legend. Wanneer je de Legend omdraait en op de kop legt, gaat het volume zelfs helemaal uit. Met behulp van Latitude kun je een eigen start up screen creëren, waardoor je de HTC Legend een compleet eigen gezicht kan geven. De People widget die aan je start up toe te voegen is, zorgt ervoor dat je sneller en eenvoudiger weet met wie je communiceert.

Social networks onderhouden met HTC Legend

Zoals zoveel fabrikanten de laatste tijd doen heeft ook HTC erg nagedacht over de mogelijkheid om te “social networken” met de HTC Legend. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken beschikt de HTC Legend over een aantal programma’s:

 • Facebook™ integration
 • Friend Stream
 • Photo sharing voor Facebook, Flickr en Twitter
 • Video sharing voor YouTube™
 • HTC Peep voor Twitter

HTC Legend en Friend Stream

Zoals gezegd richt HTC zich met de HTC Legend weer volop de sociale netwerken. Friend Stream is een programma dat daar zeker aan bijdraagt. Met Friend Stream krijg en bekijk je alle updates en nieuwsfeeds via sociale netwerken als Facebook, Flickr en Twitter. Helaas wordt Hyves nog niet ondersteund, maar er zal in de toekomst een update voor komen.
Het grote voordeel van Friend Stream is dat je alle updates in één scherm worden getoond. Zo hoef je niet meer alle verschillende applicaties te gebruiken om te zien of je nog nieuwe berichten hebt.

HTC Legend specificaties

3.2-inch HVGA AMOLED capacitive touchscreen 600MHz Qualcomm MSM7227 processor 5 megapixel camera met LED flash Bluetooth 2.1+EDR WiFi Quadband GSM / EDGE plus dualband HSPA Magnetisch compas 3.5mm hoofdtelefoon jack 1300mAh batterij.

Multi-touch bediening

De HTC Legend beschikt net als de HTC HD2 over Multi-touch bediening. De Multi-touch technologie van de HTC Legend maakt het mogelijk om met twee vingers te gelijk je toestel te besturen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om geleidelijk in de zoomen bij een foto, door je vingers naar elkaar toe te bewegen.

HTC Legend applicaties

Zoals gezegd is Google Android het besturingssysteem van de HTC Legend. Op de Androidmarket zijn tal van applicaties voor de HTC Legend te vinden. Sinds kort heeft Google de applicaties Google Earth gratis beschikbaar gesteld en is dus ook te downloaden voor de HTC Legend.

Legend geruchten afbeeldingen

Video HTC Legend

Naast de First Look demo van de HTC Legend is er ook een video beschikbaar waarin je een uitgebreide demo van het toestel te zien krijgt. Hieronder kun je de demo video van de HTC Legend bekijken.

Navigeren met HTC Legend

Het lijkt tegenwoordig wel standaard op alle GSM’s, maar ook de HTC Legend beschikt over een interne GPS antenne. Dus navigeren met de HTC Legend kan prima, waar je ook bent. Een klein minpuntje is wel dat er standaard geen navigatiesoftware op het toestel geïnstalleerd is. Je kunt gebruik te maken van Google Maps, maar dit is natuurlijk niet zo makkelijk als bijvoorbeeld TomTom Mobile!

HTC Legend en Flash

Als één van de weinige smartphones is de HTC Legend voorzien van Flash ondersteuning. Helaas moet je wel nog even wachten om Flash te kunnen gebruiken op de nieuwste versie van Android (2.2), maar de HTC Legend is voorbereid op Flash!

Ontstaan van de HTC Legend

De HTC Legend is in februari 2010 voor het eerst gepresenteerd op het World Mobile Congress. Hier was op een stand van HTC te zien hoe de Legend ontwikkeld werd. Aan een display waren alle productiefases van het aluminium frame van de HTC Legend te zien. Hieronder zie je de foto’s.

Officiële foto’s HTC Legend

Bekijk hieronder de officiële foto’s van de HTC Legend.

HTC Legend: Oordeel

Eigenlijk moeten we zeggen vooroordeel, want we hebben de HTC Legend nog niet in handen gehad. De HTC Legend beloofd een heus top toestel te worden. HTC heeft bij het ontwikkelen van deze telefoon aan werkelijk alles gedacht. Het design, de software en de hardware. Wat ik goed vind is dat HTC geen Iphone-killers ontwikkelt, maar volledig voor eigen stijl gaat!

HTC Legend Populariteit

De HTC Legend is een zeer populair toestel onder de Nederlanders. Hoe populair het toestel is, kun je in onderstaande grafiek zien. Deze grafiek geeft weer hoe vaak er de afgelopen 90 dagen naar de HTC Legend gezocht is in zoekmachine Google.

HTC Legend Update

 • HTC Legend review geplaatst (7 december 2009)
 • HTC Legend pre-order bij Hi (2 maart 2010)
 • HTC Legend leverbaar vanaf 22 maart 2010
 • HTC Legend leverbaar bij Belsimpel.nl
 • HTC Legend is officieel overal leverbaar in Nederland.
 • Applicatieproblemen met de HTC Legend worden opgelost door een update. De update zal via het netwerk beschikbaar zijn.
 • Google lanceert Google Android 2.2 Froyo. HTC bevestigd dat Android 2.2 Froyo naar de HTC Legend zal komen!

HTC Legend nieuws:

[catlist=59]

Dit bericht werd geplaatst in smartphones door admin.

One thought on “HTC Legend

 1. Hoelang moet een batterij van een toestel dat in November in gebruik is genomen standby opgeladen blijven

  Geen aansluiting met Mail enz geen Bluetooth.

  Op dit moment houdt hij het geen 12 uur vol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>