HTC komt na drie jaar weer met eigen tablet

htc tablets

HTC heeft aangekondigd om volgend jaar met een tablet op de markt te komen onder eigen naam. HTC gaat zich daarbij richten op het hogere segment. Dat heeft Jack Tong, hoofd van de Noord-Aziatische afdeling van het bedrijf laten weten tijdens een persconferentie in Taiwan. Eerder dit jaar ontwikkelde HTC samen met Google de Nexus 9. Een tablet die draait op de nieuwe Android Lollipop. Blijkbaar is deze HTC goed ontvangen en heeft HTC daarom besloten om zelf weer tablets te gaan ontwikkelen. De Nexus 9 wordt momenteel ook als een van de beste tablets gezien die verkrijgbaar zijn. Het is weer voor het eerst in drie jaar dat HTC zelf een tablet op de markt gaat brengen. Drie jaar geleden was HTC gestopt met het ontwikkelen van tablets door de tegenvallende verkoopcijfers. Door de komst van de Nexus 9 denkt HTC zich weer te kunnen mengen in deze markt.

Markt

Tong laat weten dat het bedrijf zich niet richt op de onderkant van de markt, deze is volgens hem namelijk al verzadigt en is dus geen geld meer in te verdienen. “Er is nog wat ruimte voor groei en differentiatie aan de bovenkant van de markt en in het middensegment”, zo laat Tong weten. Er zal dus volledig op deze markten gefocust worden. Ook bracht Tong al naar buiten dat HTC alleen tablets gaat produceren met grote schermen. Volgens hem is met de komst van de phablets (een smartphone met een scherm groter dan 5 inch) de kleinere tablets die een scherm van 7 inch hebben niet meer zo aantrekkelijk.

Prijs

De tablets die HTC gaat produceren zullen dus 10 inch en groter worden en qua prijs boven de 300 euro liggen. Eerder werd gedacht dat HTC ook een tablet op de markt ging brengen die juist wat mindere specificaties zou hebben en met een kleiner scherm. De reden hiervoor zou zijn dat deze gratis in combinatie met een mobiel telefoon abonnement gegeven kan worden, iets wat bijvoorbeeld Samsung ook veel doet. Dit blijkt dus niet waar te zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Tablets door Wesley.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>